Aflastningen

Det siger næsten sig selv, at skal vi fungere som aflastning for børn, unge og deres familier, så alle føler sig trygge ved det, vi tilbyder. Derfor har vi lagt stor vægt på at indrette vores aflastning i en hjemlig og hyggelig atmosfære, hvor man – som i en familie – har praktiske gøremål, samtidig med, at man har mulighed for at slappe af.

Vores professionelle tilgang er afgørende. En lang erfaring og en stor ekspertise i at skabe trygge rammer for børn og unge har lært os, at struktur er uhyre vigtig. Det skal være tydeligt, hvad den enkelte kan forvente. Samtidig skal vi gentage det,

der fungerer godt og på alle måder støtte, dem vi har i aflastning ud fra deres individuelle behov. Nogen glæder sig til at komme her, mens andre altid møder os med paraderne oppe. Dog oplever vi, at de børn og unge, som kommer her, oplever vores aflastning som et frirum og et meget trygt sted. Vores rammer bidrager til ro, fordi der kun er os her på Ishøjgård om aftenen – og vi bliver kun forstyrret af naturens lyde og kan opleve glæden ved at trives i den friske luft eller bare nyde den overvældende stilhed, der er ved at stå i mørket og kigge op i et himmelrum dækket af stjerner.

 

Målgruppe

I Ishøjgårds Aflastning tager vi imod børn og unge i alderen 5-18 år. De børn og unge, der kommer i Aflastningen på Ishøjgaard, har et udpræget behov for struktur fx på grund af diagnoser inden for ASF, ADHD, ADD eller lignende. Vi har også ligeledes børn, som ikke har diagnoser men til gengæld store tilpasningsproblemer og går på en specialskole.

De kan være meget indelukkede, udadreagerende eller vise frustrationer på andre måder. Vi ved, at de børn og unge, der kommer i vores Aflastning, ofte har det vanskeligt i det sociale samspil med andre. Ved at have fælles opgaver og fx tage del i madlavningen støtter vi dem i at udvikle deres sociale færdigheder.