Madhuset

På Ishøjgård ser vi det sådan, at trivsel og gode livsbetingelser er tæt forbundet med en sund og ernæringsrigtig kost. Har man ikke energi, er det vanskeligt ikke blot at komme gennem dagen, men også at komme i gang med det, der kan virke uoverskueligt.

Vi følger Ishøjs Kommunes børnepolitik, der under overskriften ”et godt børneliv – et fælles ansvar” har det mål, at alle børn skal have adgang til sund kost – og motion – i skoler og dagtilbud. Samtidig ønsker vi at samarbejde med forældrene om at skabe gode og sunde vaner for børnene og giver blandt andet børnene opskrifter med hjem, lige som vi har aktiviteter, hvor vi laver økologisk mad sammen med børn og forældre. Målet er at bidrage til sundhedsfremmende vaner og give børnene mulighed for at træffe sunde valg.

En stille og rolig atmosfære og et fællesskab omkring et spisebord, er ikke naturligt for alle. Derfor arbejder vi i Madhuset hele tiden på at skabe en god spisesituation, hvor børnene oplever det berigende i at have en hyggelig stund. Måltidet bliver dermed en del af et dagligt sundhedsfremmende tiltag. Vigtigt, fordi vi ser, at børn, der trives også får mere energi til både leg og læring. Derudover vægter vi naturligvis også, at en sund kost er med til at forebygge livsstilssygdomme.

Madhuset på Ishøjgård har opnået det økologiske Guldmærke, hvilket betyder, at 90-100% af vores mad er økologisk.

Se hvordan Madhuset på Ishøjgård bliver vurderet i smiley-ordningen her

Målgruppe

Madhuset er spisested for Ishøjgaards elever og personale. Alle eleverne i specialskolen på Ishøjgård spiser hver dag i Madhuset.

Har en elev fra specialskolen her på Ishøjgård i en periode behov for en anden hverdag, kan han eller hun komme i praktik i Madhuset. Et tilbud, vi altid kun giver til ét barn ad gangen.

Vi forbereder økologisk mad til de børn og unge, som er i Ishøjgårds aflastning og inddrager dem i processen ved, at de fx får leveret grøntsager til en salat og selv er med til at tilberede salaten. For de familier, der er visiteret til familieværkstedet på Ishøjgård, tilbyder vi gruppeforløb med fokus på ernæringsrigtig kost og sunde vaner. Derudover servicerer vi til interne møder på Ishøjgård og kan også lægge lokaler til møder i offentligt regi.